Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης

Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης

Το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης

Το πάρκο αποτελείται από αυτοτελή οικοσυστήματα του «Βιότοπους».

Στην πλαγιά του πάρκου υπήρχε από πριν ένα όμορφο βραχώδες τοπίο και ένας μεγάλος αριθμός άγριων φυτών και ζώων, τα οποία προστατέψαμε, αναδείξαμε και εμπλουτίσαμε μεταφυτεύοντας φυτά από τις γύρω περιοχές.

Έτσι στους Βιότοπους θα συναντήσει ο επισκέπτης τα Βρώσιμα «χόρτα», τα βότανα με τις θεραπευτικές ιδιότητες, τα βραστάρια, τα αρωματικά φυτά, τα χρωστικά, τα διακοσμητικά αργιολούλουδα, τα ενδημικά της Κρήτης και της Ελλάδας και μερικά από τα σπάνια και απειλούμενα είδη του νησιού.

Ανάμεσα στα διάφορα φυτά ενταγμένα στο ενιαίο οικοσύστημα των βιοτόπων ζει ένας μεγάλος αριθμός ζώων, ερπετών, αμφιβίων, πουλιών, εντόμων και ψαριών.

Όταν δημιουργήσαμε την λίμνη με το οικοσύστημα των φαραγγιών η φύση τράβηξε ακόμα περισσότερα ζώα.

Στο μικρό χωριό μας τα κουνέλια φτιάχνουν τα λαγούμια τους, οι κοτούλες μας κλωσάνε τα αυγά τους και ο λαχανόκηπός μας με βιολογικές μεθόδους παράγει τα φυσικά και υγιεινά λαχανικά. Εδώ παράγεται και το «κομπόστ» από τα ξερά χόρτα, το φυσικό λίπασμα του χώματος.

Τα τροπικά ζώα, Ιγκουάνα, φίδια, χελώνες, που μας ήρθαν από ιδιώτες που θέλησαν να προσφέρουν σε αυτά πιο φυσικές συνθήκες ζωής, απόκτησαν και αυτά τον ευρύχωρο, δικό τους βιότοπο την μικρή Ζούγκλα μας, με λιμνούλες, φυτά και ψάρια που τους ταιριάζουν.

Στις πινακίδες του πάρκου υπάρχουν πληροφορίες για τα περίπου 220 είδη φυτών και τα 50 είδη ζώων του πάρκου μας, όπως το λατινικό επίσημο όνομα, περίοδος άνθησης των φυτών, χρήση, είδος περιβάλλοντος του προτιμούν, καθώς και σε πια μέρη του πλανήτη είναι εξαπλωμένα.

Στο περίπτερο του πάρκου εκτίθενται επιλεγμένα βιβλία της κρητικής φύσης και φυσικά προϊόντα από βότανα της Κρήτης.

Στο πάρκο γίνονται ξεναγήσεις με πολλές πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα που ζούνε σε αυτό και θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές κοινότητες.

Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους μεγάλους να γνωρίσουν καλύτερα το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του νησιού μας και να επιστρέψουν πιο κοντά στην φύση. Σε αυτήν θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζούμε με αρμονία. Η μητέρα φύση έχει να μας πει πολλές ιστορίες, ιστορίες δημιουργίας, πρωτοτυπίας, εξέλιξης, ανταγωνισμού, επιβίωσης και τελικά ισορροπίας.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...