Οι Ξεναγήσεις

Οι Ξεναγήσεις

Μια βόλτα στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων

“ΒΙΟΤΟΠΟΙ” ΠΑΡΚΟ ΦΥΣΗΣ.

Μια βόλτα στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων, των μορφών και των αρωμάτων της Κρητικής φύσης.

Το πάρκο Βιότοποι της Κρήτης αποτελεί ένα φυσικό οικοσύστημα και η επίσκεψη στο πάρκο είναι μια διαδραστική διαδικασία εξερεύνησης με την καθοδήγηση ενός ξεναγού. Μετά το καλοσώρισμα μας στην υποδοχή του πάρκου η ξενάγηση ξεκινά, με θέματα από την άγρια φυσική ομορφιά του νησιού όπως, τα Κρητικά βότανα, εντυπωσιακά έντομα και ερπετά, ζωάκια, πουλιά που ζουν ελεύθερα στο πάρκο ή είναι μετανάστες που ξαποσταίνουν στον λόφο μας,  ενδημικότητα ειδών, χρήση από τον άνθρωπο, ισορροπίες οικοσυστημάτων και των ειδών τους, γεωλογία και απολιθώματα, αλλά και ότι άλλο μπορεί να βρεθεί στην πορεία μας ή να φέρει η κουβέντα μας.

Η διάρκεια της «ξενάγησης» είναι περίπου 40’ και μετά μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στο φαράγγι του πάρκου με την μοναδική θέα στην πόλη αλλά και στην ενδοχώρα. Επιστρέφοντας μπορείτε να αγοράσετε κάτι από το περίπτερο μας ή να επισκεφτείτε το γειτονικό μας και φιλικό μας καφέ ή να παίξουν τα παιδιά σας στις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ξενάγηση στο πάρκο είναι μια εμπειρία για τις αισθήσεις αλλά και για το ασυνείδητο μια και η δασκάλα φύση έχει να μας πει εδώ, πολλές ιστορίες. Ιστορίες δημιουργίας, πρωτοτυπίας, εξέλιξης, ανταγωνισμού, επιβίωσης και τελικά ισορροπίας. Οι νόμοι της φύσης είναι οι νόμοι της ζωής και στο Πάρκο «ΒΙΟΤΟΠΟΙ» προωθείται η γνώση και ο σεβασμός των νόμων αυτών. Πάνω από όλα όμως η επίσκεψη στο Πάρκο είναι μια απλή και ευχάριστη βόλτα στην φύση.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:00 – 22:00 τους καλοκαιρινούς μήνες, 10:00 – 18:00 το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τον χειμώνα το πάρκο παραμένει κλειστό για το κοινό.
Πάρκο φύσης «ΒΙΟΤΟΠΟΙ» Καστελάκια Ρεθύμνου (Calcetto sports club).
ΤΗΛ. 2831020004        www.asa-sports.com         info@asa-sports.com

Γενικό Εισιτήριο

5 €

παιδιά και φοιτητές

3€

Για σχολεία

3 € / άτομο

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...